12. Kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora i Sarajevo

SHBUD - 12. Kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora i Sarajevo

SHBUD - 12. Kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora i Sarajevo

Den 12. kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora blev afholdt i Sarajevo fra 5-7.juli 2024. SBHUD deltog med 5 delgerede.

 

SHBUD - 12. Kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora i Sarajevo

Den 12. kongres af Bosnisk og Hercegovinsk Diaspora blev afholdt i Sarajevo fra 5-7.juli 2024, hvor repræsentanter fra hele verden samledes for at diskutere vigtige emner, der berører bosniere i udlandet. Kongressen, der fandt sted i hjertet af Bosnien-Hercegovinas hovedstad, bød på en række oplæg, diskussioner og workshops, der fokuserede på at styrke forbindelserne mellem bosniere i diasporaen og deres hjemland samt viden om hvordan kan diaspora aktiv deltage i processen med at støtte Bosnien-Hercegovina på vej til at være fuldgyldigt medlem af EU.

SHBUD deltog med fem delegerede ved denne vigtige begivenhed. Deres deltagelse markerede organisationens engagement i at styrke netværk og samarbejde på tværs af grænser. De delegerede fra SHBUD spillede en aktiv rolle i diskussionerne og bidrog med værdifulde perspektiver baseret på deres erfaringer i Danmark.

Kongressen blev betragtet som en stor succes, ikke mindst takket være det omfattende netværk, der blev etableret mellem de forskellige organisationer og individer fra hele verden. SHBUD's delegerede havde mulighed for at knytte kontakter med repræsentanter fra andre bosniske diasporaorganisationer, hvilket potentielt kan føre til fremtidige samarbejder og fælles projekter. For SHBUD's repræsentanter var det også en mulighed for at udveksle viden og lære af andre organisationer, samtidig med at de kunne dele deres egne erfaringer fra arbejdet i Danmark.

Den 12. kongres af Bosnisk Diaspora i Sarajevo viste med al tydelighed, at der er et stærkt og voksende netværk af bosniere rundt om i verden, der er engagerede i at bevare deres kulturelle arv og styrke forbindelserne til deres hjemland. SHBUD's deltagelse understreger vigtigheden af at være en aktiv del af denne globale bevægelse, og organisationen ser frem til at bygge videre på de nye kontakter og idéer, som blev etableret under kongressen.

Kongressen i Sarajevo har givet alle deltagere en fornyet energi til at fortsætte deres arbejde i landene hvor de kom fra. SBHUD vil i den kommende tid fortsat arbejde med unge og EU-projekter. Ligeledes vil der være særlig fokus på endnu bedre udnyttelse af fælles ressourcer i forhold til alle aktiviteter og event i Danmark.

Vil du være medlem af SBHUD?

Indmeldelse eller fornyelse foretages ved indbetaling via MobilePay 854454. Vær venlig at skrive din mailadresse i beskedteksten og tydeligt angive, om det drejer sig om indmeldelse eller fornyelse af medlemskab.